Werkfit Traject UWV

Binnen het UWV-traject 'Werkfit Maken' gaan we met jou aan de slag om je mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen en te verbeteren. Als je een tijdlang niet hebt gewerkt door ziekte of een beperking, is het vaak niet makkelijk om weer aan de slag te gaan. Een belangrijke eerste stap is te zorgen dat je weer helemaal klaar bent om de arbeidsmarkt te betreden. Je wilt als het ware weer 'werkfit' worden. Dat doe je samen met je persoonlijke coach van het Re-Integratiehuis

UWV-traject Werkfit maken

In het Werkfit-traject onderzoeken we samen waar jouw interesses liggen, welke kwaliteiten je hebt en welke functies of taken goed bij jou passen. We kunnen samen op zoek gaan naar een werkervaringsplaats waar je kunt onderzoeken of een gekozen beroepsrichting bij je past.

We doen het samen!

We vinden het belangrijk om al deze stappen samen te zetten: jij bent degene om wie het draait, wij helpen je graag bij het vinden van de juiste koers! We spreken samen af wie wat doet, en je mag er van uitgaan dat wij doen wat we beloven. Dat verwachten wij ook van jou. We werken niet in groepen, dus je krijgt precies de persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt, in jouw situatie, om jouw doel te bereiken. Wij zetten alles in wat we in huis hebben om je daarbij te helpen. Dat blijkt een aanpak die écht werkt: we halen goede resultaten voor onze klanten.

Werkwijze Re-integratiehuis

We starten met een intake / kennismakingsgesprek. Dit heeft als doel om elkaar te leren kennen, en het leren omgaan met de situatie waarin je momenteel verkeerd. Als opvolging van de intake wordt er een plan van aanpak gemaakt van de situatie er wordt niet alleen gekeken naar de huidige situatie maar ook naar je opleidingsniveau, ambities en je opgedane ervaringen.

Loopbaan scan / werkboek

Fase 2 bestaat uit een loopbaan scan en werkboek. Typische vragen die dan gesteld worden zijn 'Wat wil ik momenteel?', 'Wat zou ik nog meer kunnen?' of 'Wat voor werk past bij mij?'

Voor de Loopbaanscan maken wij gebruik van een viertal testen, namelijk:

  • Beroepskeuzetest: Wat voor werk en werkomgeving past bij jou?
  • Kerntyperingtest: Wat zijn jouw duidelijkste persoonlijkheidseigenschappen?
  • Werkwaardentest: Wat vind jij belangrijk in je werk en bedrijfscultuur?
  • Competentietest: Wat zijn jouw belangrijkste en beste competenties?

We analyseren en bestuderen de loopbaanscan met behulp van een werkboek. Het werkboek bestaat uit een aantal stappen, waarin je steeds verder afbakent welke werkzaamheden of functies zo dicht mogelijk bij jouw kwaliteiten, wensen en ambities liggen.

Om dit te bereiken vragen wij je om te kijken naar je huidige situatie en alle kennis en vaardigheden waar jij op dit moment over beschikt; waar haal je energie uit en welke situaties, omgevingen of werkzaamheden kun je wellicht beter vermijden?

Daarnaast wordt gekeken welke taken, functies, beroepen en organisaties je aanspreken en wat ervoor nodig is om de overstap naar betreffende taken, functies, beroepen of organisaties te maken. Je eindigt daarmee met een concreet actieplan voor hoe jij de volgende stap in jouw loopbaan vorm kunt geven.

Verkennen van de arbeidsmarkt positie

In fase 3 gaan we kijken en onderzoeken waar jouw kansen liggen in de huidige arbeidsmarkt. Hoe vergroten wij deze kansen maar ook hoe creëren wij kansen. Als dit duidelijk is gaan we ons verdiepen in de arbeidsmarkt, wat voor vacatures staan er open en waar maken we de meeste kans op met betrekking tot jouw ervaringen, ambities en opleiding. We gaan samen de vacature sites verkennen inschrijven bij uitzendbureaus en wellicht het bezoeken van banen markten. Tevens kunnen wij ook het sociale media gaan inzetten.

Ook belangrijk is natuurlijk: hoe analyseer je een vacature? Wat valt op aan de inhoud van de functie, de functie-eisen en de randvoorwaarden? Welke aanvullende informatie over het bedrijf en de functie kun/wil je inwinnen? Op welke manier neem je het beste contact op met de desbetreffende organisatie?

De persoonlijke coach van het Re-Integratiehuis gaat dit samen met jou doen en gaat je trainen om dit ook zelfstandig te kunnen uitvoeren.
Wil je een kennismakingsafspraak inplannen dan kan je contact opnemen met mark@reintegratiehuis.nl of 06-34956278

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.

  info@hetreintegratiehuis.nl
  +31 (0)6 3495 6278

Deel deze pagina